简体中文 | 繁體中文 | English

HongKong-2009-100

Doek valt voor East Asian Games in Hongkong

2009-12-14 01:42
  • zh_cn
  • zh_hant
  • en

HONG KONG--(BUSINESS WIRE)-- De vijfde editie van de East Asian Games (EAG) is op de avond van 13 december tot een einde gekomen. Een enthousiaste menigte juichte de met sterren bezaaide finale toe in het Hong Kong Coliseum.

Het regeringshoofd van Hongkong Chief Executive Donald Tsang verklaarde de Spelen voor gesloten. Vervolgens werd de EAG-vlag overhandigd aan burgemeester Wang Xingguo van Tianjin, de stad die in 2013 gastheer zal zijn van de EAG.

Het refrein van het lijflied van de EAG "Jullie zijn legendarisch" vulde het Coliseum. Het was een passend vaarwel aan de topatleten uit negen landen en regio's, die de grootste EAG ooit tot een succes maakten vanaf de spectaculaire opening op 5 december. In totaal wedijverden 2300 sportbeoefenaars in 22 sporttakken in een geest die vriendschap en sportiviteit verenigde. EAG-records werden verbroken en nieuwe sterren geboren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Information Services Department
Hong Kong Special Administrative Region
Taryi Ha, (852) 2842 8615
of
Terence Leung, (852) 2842 8613

 

Source: Information Services Department