简体中文 | 繁體中文 | English

EIG's MidOcean Energy kondigt strategische investering aan van Mitsubishi Corporation

Ankerinvestering bevestigt succesvolle groeistrategie van MidOcean

2024-04-02 11:50
  • zh_cn
  • zh_hant
  • en

WASHINGTON--()--MidOcean Energy ("MidOcean"), een wereldwijd bedrijf voor vloeibaar aardgas (LNG), opgericht en beheerd door EIG, een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector, heeft vandaag een strategische investering aangekondigd door Mitsubishi Corporation ("Mitsubishi Corp"). Met de investering van Mitsubishi Corp wordt MidOceans strategie om een hoogwaardig, gediversifieerd, wereldwijd 'pure play' geïntegreerd LNG-bedrijf te vormen, in de versnelling gezet.

Mitsubishi Corp is al meer dan 50 jaar actief in de LNG-sector, met investeringen in 12 projecten in acht landen. Dit partnerschap benadrukt de toewijding van beide bedrijven aan LNG als cruciale factor in de energietransitie. Mitsubishi Corp wil zijn activiteiten ontwikkelen in de richting van een koolstofneutrale maatschappij. Hierbij neemt het zijn verantwoordelijkheid als stabiele energieleverancier en voldoet het aan de veranderende behoeften van zijn klanten.

Met deze investering verdiept MidOcean zijn investeerdersbasis en bouwt de onderneming voort op een belangrijk momentum dat sinds de lancering eind 2022 is ingezet. MidOcean kondigde onlangs aan dat het een portefeuille van Australische LNG-projecten van Tokyo Gas heeft overgenomen.

De la Rey Venter, CEO van MidOcean Energy, verklaarde : "We zijn verheugd dat Mitsubishi Corp toetreedt als ankerinvesteerder in MidOcean Energy. Mitsubishi Corp is pionier in de wereldwijde LNG-industrie en heeft consequent zijn expertise en vooruitziende blik getoond door waardevolle kansen in kaart te brengen. Hun investering is een bewijs van de sterke fundamenten van de LNG-markt en MidOceans strategie om een concurrerend groeiplatform op lange termijn voor LNG-investeerders te creëren."

R. Blair Thomas, voorzitter en CEO van EIG, zei: “De komst van een zwaargewicht in de sector als Mitsubishi Corp als ankerinvesteerder en strategische partner versnelt MidOceans voortgang in het creëren van een grootschalig, pure play mondiaal LNG-bedrijf. De wereldwijde energietransitie draagt bij aan een snelgroeiende vraag naar LNG op mondiaal niveau. We kijken ernaar uit om samen met onze investeerders en partners deze aantrekkelijke en belangrijke kans te blijven benutten."

Over EIG
EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector, met een beheerd vermogen van USD 22,9 miljard op 31 december 2023. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Tijdens de 41-jarige geschiedenis van het bedrijf heeft EIG meer dan USD 47,1 miljard geïnvesteerd in de energiesector door middel van meer dan 405 projecten of bedrijven in 42 landen op zes continenten. Tot de cliënten van EIG behoren veel toonaangevende pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, kapitaalfondsen, stichtingen en staatsinvesteringsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft haar hoofdkantoor in Washington, D.C. en bijkantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hongkong en Seoul.

Over MidOcean Energy
MidOcean Energy, een LNG-bedrijf opgericht en beheerd door EIG, streeft naar het realiseren van een gediversifieerd, veerkrachtig en kosteneffectief internationaal LNG-portfolio met een concurrerend CO2-profiel. Het bedrijf is een belichaming van het geloof van EIG in LNG als een cruciale factor binnen de energietransitie en het groeiende belang van LNG als geopolitiek strategische energiebron. MidOcean Energy wordt geleid door De la Rey Venter, een veteraan uit de sector die al 26 jaar actief is in diverse senior executive functies, waaronder Global Head voor LNG bij Shell Plc.

Meer informatie vindt u op de website van EIG www.eigpartners.com of de website van MidOcean Energy www.midoceanenergy.com.

Over Mitsubishi Corporation
Mitsubishi Corp is actief in een breed scala van bedrijfstakken onder toezicht van acht specifieke ondernemingsgroepen: Environmental Energy, Materials Solution, Mineral Resources, Urban Development & Infrastructure, Mobility, Food Industry, Smart-Life Creation en Power Solution.

Ga voor meer informatie naar de website van Mitsubishi Corporation op www.mitsubishicorp.com/jp/en/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FGS Global
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG@fgsglobal.com